vrijdag 3 februari 2012

Game over!

Afgelopen vrijdag bedekten de eerste winterse buien ons landje onder een witte deken. Een prachtig gezicht om naar te kijken, vooral als in één van de vele files vast stond! Het is toch niet te geloven; in Oostenrijk en Zwitserland liggen meters sneeuw maar zijn de snelwegen en luchthavens ‘gewoon’ open. In Nederland ligt er amper 10 centimeter en het hele land ligt plat, vliegtuigen kunnen niet opstijgen of landen en op een gegeven moment stond er meer dan 800 kilometer file!...
Niet alleen het wegennet lag door de vorst plat, ook onze geliefde hobby is hierdoor praktisch onmogelijk. Het voor Nederlandse begrippen ongekende winterse koufont zorgt ervoor dat het plafond van onze wateren zich stolt tot een dikke ijslaag die nu ook nog eens bedekt wordt door een sneeuwlaag….. Een niet al te fijne combinatie voor de ondiepe wateren met een dikke slib laag. Zelf bevis ik wel eens een klein dressuurwatertje waar op het diepste punt net aan een meter water staat. Twee jaar geleden zijn er na de strenge vorst ook al een paar mooie exemplaren gesneuveld…..ik hou mijn hart vast!
Is het dan alleen maar ellende die sneeuw en vorst? Nee hoor, afgelopen zaterdag heb ik de ijzers ondergebonden en de eerste kilometers ‘gevreten’. Trouwens wel een mooie manier om nieuwe stekken te bereiken, heb natuurlijk tijdens het schaatsen wel even links en rechts gegluurd!
Zondagmiddag een bezoekje aan de beurs in Zwolle gebracht. Wat klein materiaal en aas ingeslagen, hier en daar bijgekletst en even lekker de carpysfeer opgesnoven.
Laat het ijs maar smelten en het voorjaar komen….. ik ben er klaar voor!






Game over! For now...


Remond van Dijk